Actueel - Kunderberg-Natuur

Kunderberg-Natuur
Ga naar de inhoud

Actueel

Jachthutten
De gemeente Voerendaal is in kennis gesteld van het feit dat in het buitengebied van de gemeente talloze illegale jachthutten zijn geplaatst. De werkgroep heeft de locatie van deze jachthutten aan de gemeente doorgegeven en verzocht de bouwsels te (laten) verwijderen.
Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer is eigenaar van een groot deel van de terreinen op de Kunderberg. Hoewel men van een natuurorganisatie zou mogen verwachten dat zij aandacht heeft voor dierenleed en dierenwelzijn, staat Staatsbosbeheer het de jagers jaarlijks toe om op haar terreinen het wild op te jagen, te doden en te verminken. Wij hebben staatsbosbeheer als terreineigenaar opgeroepen voortaan jagers de toegang tot deze gebieden te ontzeggen.
Aanbieden petitie
Het aanbieden van de petitie aan de Provinciale Staten is inmiddels helaas meerdere keren verschoven. Oorzaken zijn strubbelingen binnen de provincie a.g.v. het integriteitsonderzoek naar gedeputeerde Ger Koopmans en de beperkende coronamaatregelen. Het overhandigen van de petitie zou in een beknopt tijdsbestek op de stoep van het provinciehuis hebben moeten plaatsvinden en het inspreken zou enkel via een videoverbinding mogelijk zijn geweest. Wij wachten nu op versoepelingen van de coronamaatregelen, waardoor het weer mogelijk wordt de petitie op een fatsoenlijke manier onder de aandacht van het provinciebestuur te brengen. Als datum staat daarvoor (onvoorziene gebeurtenissen buiten beschouwing gelaten) 28 mei a.s. gepland.
ZO-nieuws
De Limburgse zender ZO-nieuws heeft een interview uitgezonden met Anne Hanssen over de standpunten van de werkgroep.
Lokale media
In lokale media zijn artikelen geplaatst om de inwoners van de gemeente Voerendaal te wijzen op het bestaan van de Werkgroep-Kunderberg, het streven om de jacht in dit natuurgebied verboden te krijgen en aandacht te vragen voor de petitie.
Petitie
De werkgroep Kunderberg-Natuur is een petitie gestart om handtekeningen te verzamelen tegen de jacht op de Kunderberg.
Werkgroep Kunderberg-Natuur
Terug naar de inhoud